ServInstal PMC

Cum alegem aparatul de aer conditionat

Cum alegem aparatul de aer conditionat Vanzari, Montaj si service aer conditionat
Bun venit

ServInstal PMC va ofera atat confortul climatic cat si un aer mult mai proaspat si mai curat, prin urmatoarele servicii si anume: vanzarea, montarea si instalarea aparatelor de aer conditionat, igienizarea aparatelor de climatizare, service si consiliere in folosirea aparatelor de aer conditionat.


Cum alegem aparatul de aer conditionat - Vanzari / Service / Montaj Aer Conditionat in Bucuresti si Ilfov

Cum alegem aparatul de aer conditionat

Vanzari / Service / Montaj Aer Conditionat in Bucuresti si Ilfov

 
ServInstal PMC este o firma specializata in vanzarea, montarea, intretinerea si repararea aparatelor de aer conditionat.

 

După o iarnă cu temperaturi extreme, în timpul căreia toţi am tânjit după o rază de soare, vara şi-a intrat pe deplin în drepturi. În săptămâna care tocmai a trecut, românii au avut de înfruntat temperaturi crescute şi au căutat să se adăpostească în încăperi răcoroase. Astfel, aparatele de aer condiţionat au devenit tot mai căutate, dar cum piaţa abundă de oferte de acest gen, achiziţionarea lor devine din ce în ce mai greoaie. În pocesul de selecţie trebuie să se ţină cont în primul rând de suprafaţa care trebuie răcită şi de locul în care urmează să fie montat aparatul, criterii care stabilesc puterea de funcţionare. Clasa energetică reprezintă de asemenea un criteriu de bază, după care urmează nivelul de zgomot, funcţiile aparatului, sistemele de filtrare şi dotările pe care le are. Ultimul pas de urmat este să vă asiguraţi că aparatul este instalat de firme autorizate.

CE, UNDE, CUM
Aparatele de aer condiţionat sunt împărţite în funcţie de puterea pe care o au, care se măsoară în British Thermal Units/oră (BTU/h), care reprezintă unitatea internaţională pentru exprimarea puterii aparatului (1 watt = 3.412 BTU/h). Pentru o cameră cu înălţime standard de 2,5 metri, în funcţie de suprafaţă, se recomandă următoarele aparate: 
- aparat aer condiţionat 9.000 BTU pentru suparafeţe care măsoară până la 25 m²;
- aparat aer condiţionat 12.000 BTU pentru suparafeţe care măsoară între 25 şi 35 m²;
- aparat aer condiţionat 18.000 BTU pentru suparafeţe care măsoară între 35 şi 45 m²;
- aparat aer condiţionat 24.000 BTU pentru suparafeţe care măsoară între 45 şi 50 m².

Puterea aparatului se alege şi în funcţie de locul în care urmează să fie montat. Spaţiile cu ferestre orientate pe direcţii aflate în bătaia soarelui, care se supraîncălzesc pe timpul zilei, necesită aparate cu putere mai mare. Aceeaşi regulă se aplică şi în cazul încăperilor în care o sursă de căldură pot fi alte electrocasnice, de tipul calculatoarelor.

Aparatele de aer condiţionat sunt alcătuite din două unităţi, dintre care una trebuie montată la exterior, într-un spaţiu deschis, care să permită eliminarea aerului cald emis.

FUNCŢII DE BAZĂ
Toate aparatele de aer condiţionat au, pe lângă funcţia de răcire, alte câteva funcţii de bază: încălzire, setare specială pentru funcţionare pe timpul nopţii, auto, dezumidificare şi ventilare. Încălzirea se realizează pe principiul pompei de căldură prezentată în Jurnalul casei în urmă cu câteva numere, iar temperatura care poate fi atinsă este de 28°C. Indiferent dacă aparatul încălzeşte sau răceşte, uniformizarea temperaturii se poate realiza cu ajutorul funcţiei de ventilaţie. Magda Murgea, SDA division director la Altex, spune: „Un factor important în senzaţia de confort este umiditatea. Nivelul optim este situat între 40% şi 60%. Dezumidificarea aerului creşte senzaţia de confort, iar prin asigurarea nivelului optim de umiditate este limitată dezvoltarea microorganismelor şi a mucegaiului".

Cu ajutorul funcţiei sleep mode, ventilatorul funcţionează la o viteză mai mică, iar jetul de aer este direcţionat către tavan, astfel încât să nu deranjeze în timpul somnului. În cazul penelor de curent, aparatele sunt prevăzute cu funcţia de autorestart, care, o dată cu revenirea energiei electrice, le permite să repornească automat şi să funcţioneze conform ultimei setări.

DOTĂRI SUPLIMENTARE
Aparatele de aer condiţionat mai pot avea alte câteva funcţii suplimentare. Iuliana Papuc, media manager la Domo Retail SA, spune că printre cele mai importante este „funcţia inverter, cu ajutorul căreia temperaturile dorite se ating mult mai repede, timpul de pornire este redus cu o treime, iar consumul de energie şi implicit costurile sunt reduse cu până la 30%. De asemenea, sunt evitate pornirea şi oprirea repetate ale compresorului şi sunt eliminate fluctuaţiile de temperatură". Un alt avantaj al funcţiei inverter este că dă voie aparatului să funcţioneze în timpul iernii până la temperatura de -15°C, în vreme ce limita pentru aparatele care nu beneficiază de această funcţie este de -10°C. Alte funcţii şi dotări suplimentare sunt programarea în vederea pornirii sau opririi aparatului la o anumită oră, etanşarea antipraf, autocurăţare sau flux de aer lateral.

FILTRAREA AERULUI
Tipurile de filtre care se găsesc în aparatele de aer condiţionat se împart în două categorii. Filtrele antipraf captează şi reţin paticulele foarte mici existente în aer precum praful sau polenul şi pot fi spălate. 
Filtrele deodorizante funcţionează pe bază de cărbuni active, care filtrează aerul şi elimină mirosurile neplăcute sau fumul de ţigară. Sunt tratate antibacterian şi antimicrobian, cu scopul de a preveni dezvoltarea alergenilor în interiorul aparatului, dar şi în încăperi. În funcţie de firma producătoare, nivelul de filtrare poate să difere. Este recomandat ca filtrele de praf să fie curăţate periodic, iar pentru aparatele cu filtru de carbon este indicată înlocuirea lor dacă în urma reviziei se constată că acest lucru este necesar.

SFATURILE SPECIALIŞTILOR
Ca orice produs electrocasnic, aparatele de aer condiţionat consumă energie electrică. Principalul factor care influenţează consumul este clasa energetică din care face parte şi care este inscripţionată pe ambalaj. Este recomandată folosirea aparatelor din clasele de energie A sau A+. De asemenea, este indicată efectuarea reviziilor la intervale de un an.

 

 

Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra, va punem la dispozitie serviciului SMS Alert, confirmam imediat programarea dumneavoastra, furnizundu-va intr-un singur mesaj toate detaliile legate de ziua si ora la care reprezentantii nostri se vor deplasa la adresa indicata. Pe langa faptul ca veti avea posibilitatea de a consultata oricand aceste informatii, in ziua precedenta programarii va vom reaminti aceste detalii printr-o noua notificare.

 

Cautati un frigotehnist specializat in aer conditionat din Bucuresti? Ati ajuns unde trebuie. ServInstal PMC va sta la dispozitie pentru orice tip de service la aparatele de aer conditionat.

Pentru aparatele de aer conditionat, ServInstal PMC va ofera consultanta de specialitate. Va invitam sa apelati pentru vanzari, montaj sau service aer conditionat si veti beneficia de verificari periodice, mentenanta si reparatii de cea mai buna calitate.

Promptitudinea si seriozitatea echipelor noastre de frigotehnisti calificati va garanteaza calitate lucrarilor.

Oferta noastra de servicii include toate aspectele ce tin de montarea si utilizarea aparatului de aer conditionat. Faptul ca asiguram servicii complete, ne aduce un avantaj in raport cu competitia intrucat ne faciliteaza consolidarea relatiilor cu clientii nostri pe termen mediu si lung prin furnizarea de servicii periodice de intretinere si eliminare a deficientelor de functionare a aerelor conditionate montate.

Ne mandrim cu furnizarea de produse de la cei mai importanti producatori de prima clasa, precum şi de serviciile efectuate de catre un personal CALIFICAT .

Noi oferim diverse solutii pentru climatizare la obiecte rezidentiale, birou, comerciale și industriale. Diferite tipuri de aparate de aer conditionat, puteri și mijloacele de instalare (de perete, de podea, tip caseta, de coloana și etc). Oferim o gamă larga - de la sisteme mici, potrivite pentru uz casnic pȃna la mari sisteme de climatizare industriale și suprafete extinse la obiecte comerciale, banci, birouri, restaurante și etc. Toate produsele oferite de noi sunt potrivite, atat pentru încalzire, cat si pentru racire.

 

Suntem pregatiti sa efectuam montaje, service, incarcari cu freon, igienizari periodice in Bucuresti pentru urmatoarele marci de:

Vanzari, montaje si service de aer conditionat in:

Vanzari, instalari si reparatii pentru aparatele de aer conditionat in judetul:

Cum alegem aparatul de aer conditionat - Comenturi montaje si service aer conditionat

Impresiile dumneavoastra conteaza!

Pentru a imbunatati permanent calitatea serviciilor pe care vi le oferim, va rugam sa lasati un comentariu cu opiniile si sugestiile voastre.

Va multumim!

 

Servicii Aer Conditionat